19.5–28.5 2017
Eva Mossing Larsen
Hälsning till Ovidius

Vernissage fredag 19 maj 2017 kl 17–22
På scen: Henrik Tideman spelar cittra kl 18.30

Öppet fredag–söndag kl 13–16, t.o.m. söndag 28 maj
Gotlandsgatan 76, Stockholm. Buss 3 och 76 till Gotlandsgatan eller tunnelbana till Skanstull.

Eva Mossing Larsen, ”Ariadne”, olja på trä

Det är en stor glädje att få presentera en utställning av Eva Mossing Larsen på Candyland. Eva hade precis gått ut Mejan när jag själv började där och jag kom under åren att se och beundra hennes måleri på gallerierna Svenska Bilder och Krister Fahl och på Konstakademien 2009.

Ulf Linde skriver, efter att först bara sett målningarna på en datorskärm: ”Det bästa hos dem hade inte gått att reproducera: målningarnas egna format, detta att penseldragen hade en sällsam överensstämmelse med underlagets storlek. Och färgens materialitet, försvunnen i datorn, var så viktig. Färgen var så exakt, inte bara i ton och valör, utan också i dess täckande täthet, eller transparens. Eva Mossing Larsen är  exakt  i sitt måleri. Men det syns först inför originalet. I den meningen är hon djupt originell.”

Eva uppehåller sig vid existensiella frågor, ofta i metaforiska motiv hämtade ur bibliska och grekiska myter. Det är inte några svulstiga symbolmättade bilder, utan de utstrålar en sorts vardaglighet och är ofta målade i litet format, mycket anspråkslöst, ibland på upphittade brädlappar.

Andreas Ribbung

 

Eva Mossing Larsen är född i Köpenhamn och studerade vid Kungl. Konsthögskolan, 1982–87.

www.mossinglarsen.se

Eva Mossing Larsen är inbjuden av Andreas Ribbung, andreas[at]candyland.se, +46 703 365862

Eva Mossing Larsen,
”Narcissos”, 57×44 cm, olja på trä
Eva Mossing Larsen,
”Ariadne”, 19×24 cm, olja på trä
Eva Mossing Larsen,
”Den andre ryttaren”, 18×21 cm, olja på trä