29.4–15.5 2022
Danny Reveco
Hacer con lo que se tenga a mano

Vernissage fredag 29 april 2022 kl 17–22.

Artist talk, på spanska, lördag 7 maj kl 15. Samtal mellan konstvetaren Macarena Olmos Dusant och Danny Reveco.
Öppet onsdag–fredag 16–19, lördag–söndag kl 12–17, t.o.m. 15 maj 2022. OBS: lördag 14 maj öppet 14–17.
Gotlandsgatan 76, Stockholm. Buss 3 och 76 till Gotlandsgatan eller tunnelbana till Skanstull.

 

”Humo Negro”, Danny Reveco, foto: Cristian Inostroza

 

Hacer con lo que se tenga a mano är en utställning som samlar aktuella verk av Danny Reveco, en konstnär som är född i utkanten av Santiago de Chile. En röst som talar till oss från ett arbetarkvarter och varierat symboliskt landskap där kreativitet, uppfinningsrikedom och politisk fantasi fungerar som en kollektiv strategi för livet i osäkerhet.

 

Han använder allt han har till hands för att reflektera över den kontext han har tvingats leva i, med hjälp av flera olika medier (performance, video, installation, fotografi och muralmålning). Gatan är hans favoritmedium som tillåter honom att socialisera sin konst genom att använda objekt och utsätta sig för risker som behandlar det allmänna föreställningen vilket han presenterar genom verk som är genomsyrade av det lokala för att peka på globala problem. Den sociala och politiska krisen samt miljöförstöringen är utgångspunkter för artikulering av de kritiska ojämlikheter som uppmuntrar en revidering av identiteten och en återaktivering av arbetet med minnet och historien.

 

GALERÍA METROPOLITANA (1998–) är ett oberoende utställningsrum som grundades av Ana María Saavedra och Luis Alarcón i kommunen PAC i Santiago de Chile, som en förlängning av deras hem. Det är ett projekt som utformats och designats för att främja produktion och spridning av samtidskonst, genom att knyta samman den folkliga världen med den akademiska, genom att utveckla kontextuella verk, genom socialt och konstnärligt hållbart arbete och genom att bygga upp lokala, regionala och globala nätverk.

 

DANNY REVECO (Santiago, 1987) är en mångdisciplinär konstnär som använder kroppen och kopplar samman den med olika medier, som video, performance och muralmåleri. Från ett kritiskt och dekolonialt perspektiv utforskar han teman som anonymitet, historia och identitet. Med sin egen livshistoria som utgångspunkt intresserar han sig för folklig kultur och problemen i de områden där han utövar sin praktik. Han bor och arbetar för närvarande i Valparaíso. Han har deltagit i många olika samarbeten med andra konstnärer, grupper, utställningar och festivaler i Chile.

 

Kuraterad av Luis Alarcón & Ana María Saavedra, Galeria Metropolitana

Produktion: Nora Ordenes Söderberg

 

 

Utställningen genomförs med stöd av PAOCC 2020 / Ministeriet för kultur, konst och kulturarv.
Candylands utställningsprogram stöds av Statens Kulturråd och Stockholms stad.

 

GALERÍA METROPOLITANA
Félix Mendelssohn 2941, PAC, Santiago, Chile
www.galeriametropolitana.org

 

 

PRESSBILDER

 

”¿Cuando Caerá?”, foto: Silvana Gajardo
”Humo Negro”, foto: Lorna Remmele
”Sin tierra, sin agua, sin cielo”, foto: Paula Baeza Pailamilla

 

 


Under 2022, fram till valet, är Candylands utställningsprogram en del av KVADRENNALEN – plattform för samtidskonst som svar på politiskt hot. www.kvadrennalen.se #kvadrennalen