21.5–22.8 2021
Alexandra Skarp
Second Being

Sommarutställning i galleriet.
Utställningen i gallerirummet och Candylands nya skyltskåp kan ses från gatan, dygnet runt, tom söndag 22 augusti.
Vernissage fredag 21 maj kl 17–21.
Livestreamad musik med Akoasm (Erik Huldt, Mattias Larson och Gustav Sandblad) vid 20-tiden.
Gotlandsgatan 76, Stockholm. Buss 3 och 76 till Gotlandsgatan eller tunnelbana till Skanstull.

 

 

 

Second Being

 

Candylands sommarutställning ”Second Being” av Alexandra Skarp består av formationer och skulpturala målningar. Skulpturerna som fyller rummet utgör en helhet, en egen värld av existenser med egna personligheter. De förefaller vänta, storögt mottagliga, där de står ihopträngda i rummet.

Installationen ”Being” visades hösten 2020 i den stora poolen på ValstaKonst – en plats för samtidskonst i en nedlagd simhall i Valsta, Sigtuna.

 

Alexandra Skarp arbetar med måleri och skulptur, ofta i kombination. Ett konstant pendlande mellan tvådimensionellt måleri och tredimensionella former kan ses som ett signum för Skarp och hennes verk tenderar ofta att befinna sig i en slags mellanvärld. Skarp tar gärna avstamp i rumsliga förutsättningar för att under arbetets gång skapa platsspecifika installationer. Processen börjar oftast i måleriet, som under arbetets gång, växer till skulpturer vilka sedan tar rummet i besittning på varierande sätt. Verken kan ge intryck av att de har vuxit fram, hällts ut, eller vikts ut på plats vilket skapar en aktiv dialog mellan två dimensioner respektive tre dimensioner. Denna dialog tycks även kommunicera med ögats sökande och betraktarens logik var för sig, för att slutligen harmoniera i en syntes.

 

Alexandra Skarp är utbildad vid Staatliche Akademie der Bildenden Künste, Stuttgart och Konstfack MFA. Skarp arbetar med måleri, skulptur och prints, och har haft separatutställningar på bland andra ValstaKonst, Bildmuseet i Umeå, Örebro konsthall, Konstnärshusets Stora galleri och arbetar inför en kommande separatutställning på Galleri Eva Solin (september 2021).

Skarp har också medverkat i grupputställningar på bland annat 4th Tanhualin Guanlan International Print Biennial, i Guanlan och Wuhan, Kina; A.I.R. gallery, Brooklyn, New York; <top Schillerpalais, Berlin; Centrala Art Space, Birmingham och Uppsala konstmuseum.

 

Alexandra Skarp är inbjuden av Andreas Ribbung, andreas[at]candyland.se, 0703365862.