15.11–1.12 2019
Johan Gustavsson och Jonas Ohlsson (SE/NL)
Utochinvandrarna

Vernissage fredag 15 november 2019 kl 17–22
Live on stage:
19.00 Imelda Cruz Linde
20.00 Anders Enge
Gäst-DJ Lars Larsson (En Halvkokt i Folie)

Öppet fredag–söndag kl 13–16, t.o.m. 1 december 2019
Gotlandsgatan 76, Stockholm. Buss 3 och 76 till Gotlandsgatan eller tunnelbana till Skanstull

Utochinvandrarna

Johan Gustavsson och Jonas Ohlsson är två svenska konstnärer som studerat vid konsthögskolor i Haag och Amsterdam och sedan valt att stanna kvar. I dag, efter ca tjugo år i Nederländerna, undervisar de själva på konsthögskolor och har bildat familjer och fått barn i landet.

 

Teckning av Johan Gustavsson, 50×70 cm

 

Johan Gustavsson (SE/NL)

Efter förberedande konstskolor i Skandinavien studerade Johan Gustavsson Fine Art vid Kungliga Konstakademien i Haag och Sandberginstitutet i Amsterdam. Johan Gustavsson har varit en av de konstnärliga ledarna och curatorerna på 1646 i Haag sedan 2004. Han frilansar också som curator. Han undervisar vid avdelningarna för Interactive Media Design och Fotografi vid Kungliga Konstakademien i den Haag och har varit gästföreläsare på Kungliga Konsthögskolan i Stockholm, Kunstakademie Düsseldorf, Nordiska konstskolan i Kokkola i Finland, Concordia i Montreal, Piet Zwart i Rotterdam, Gerrit Rietveld Academie, Minerva Academie, HKU i Utrecht och Hilversum. Under 2008 arbetade han som kulturambassadör för staden den Haag.
Johan Gustavsson är medgrundare och styrelseledamot av det curatoriella initiativet ”Stichting the Naked”, ”The Hague Contemporary” och ”page not found”. Han är också curator för ”Prospects & Concepts” på Art Rotterdam 2020.

WWW.JOHANGUSTAVSSON.NL

WWW.1646.NL

WWW.ALTERNATIVEARTGUIDE.COM

WWW.THEHAGUECONTEMPORARY.NL

 

Jonas Ohlsson, ”Hösten” (The Fall) 2019, blyerts och kol, 32×24 cm

 

Jonas Ohlsson (SE/NL)

Efter Konstskolan i Örebro studerade Jonas Ohlsson vid Rietveld Academie och Sandberginstitutet i Amsterdam.

Han har ställt ut och gjort performances på bland annat Frankfurter Kunstverein; Bonniers Konsthall, Stockholm; São Paulos internationella konstbiennal; Palais de Tokyo, Paris; Krinzinger Gallery, Salzburg och Wien; Fons Welters/Playstation Amsterdam; 1646, Haag; Willy Wonka, Oslo; Kling & Bang gallery, Reykjavík; Mark Moore Gallery Los Angeles; Esslr Sammlung, Wien; Marrakesh Biennale (med the Naked, Haag); Los Angeles Biennial (med I-5 gallery); Hobra exhibition, Rio de Janeiro och varit artist in Residence i bland annat Kina, USA, Australien och Brasilien. Jonas Ohlsson undervisar vid Rietveld Academie Amsterdam, Kungliga Konstakademien i Haag och Designakademien i Eindhoven. Han har parallellt alltid sysslat med musik, till exempel som DJ Lonely.

www.fffuck.org/artists/jonas-ohlsson

Check out Blodfet & DJ Lonely on #SoundCloud

 

Johan Gustavsson och Jonas Ohlsson är inbjudna av Andreas Ribbung, andreas[at]candyland.se, 0703365862

 

TEXTER: Johan Gustavsson och Jonas Ohlsson

PRESSBILDER:

Johan Gustavsson, teckning, 50×70 cm
Johan Gustavsson, teckning, 50×70 cm
Jonas Ohlsson, ”DJ Sweet potatoe”, 2019, blyerts, kol, torrpastell
Jonas Ohlsson, ”Hösten” (The Fall) 2019, blyerts och kol, 32×24 cm