3.10–25.10 2020
Dan Wirén
Tuschmålningar/Enskild brottning

Vernissage lördag 3 oktober kl 13–18.
Begränsat antal personer i galleriet. Stanna hemma vid symtom på luftvägsinfektion.

Öppet fredag–söndag kl 13–16, tom söndag 25 oktober.
Gotlandsgatan 76, Stockholm. Buss 3 och 76 till Gotlandsgatan eller tunnelbana till Skanstull.

 

Tuschmålningar/Enskild brottning

 

Och nu är det bara att fortsätta som vanligt? Göra bilder på tunt olimmat papper med pigment utblandat i vatten, följder av bilder. Men allt är inte som vanligt. Att mötas sägs medföra vissa risker. En mörk ton kan förnimmas. I gryningen drar syner in mig, in i absurditeten. Just där ger jag mig lov att göra dessa målningar. Upprinnelsen finns i materialet som är en plats med begränsningar och allt. Vattnet är skojfriskt och trotsar konturerna. Det blir inte så som jag tänkt, men jag sparar mycket, glömmer, gömmer och hittar igen.

 

Dan Wirén

 

Dan Wirén, ”T”, tuschmålning på papper, 40 x 50 cm, 2020

 

Dan Wirén (f. 1951 i Jönköping) är konstnär verksam i Stockholm. Han är utbildad vid Kungliga Konsthögskolan och har ställt ut på bland annat Färgfabriken, APA Gallery och Konstnärshusets Grafikgalleri i Stockholm och på A+cafe, Cao Chang Di i Peking. Wirén är representerad i samlingarna hos bland andra Nationalmuseum, Moderna Museet och Statens konstråd.

 

Dan Wirén är inbjuden av Andreas Ribbung

Utställningen kan visas fredag kl 16–18. Kontakt: Andreas Ribbung, 0703 36 58 62, andreas[at]candyland.se