10.11–26.11 2023
Margarita Iribarren
I dialog med färger, former och texturer

Vernissage fredag 10 november kl 17–22.
Candyland gästas av DJ Ekvatorbaren kl 17–20 och DJ Neon med konvolut-assistans av Hiljan Bart kl 20–22.

Öppet fredag–söndag kl. 13–16, tom. söndag 26 november 2023.
Gotlandsgatan 76, Stockholm. Buss 3 och 76 till Gotlandsgatan eller tunnelbana till Skanstull.

 

Margarita Iribarren, ”Kvinna som dricker Mate”

I dialog med färger, former och texturer växer målningarna sakta fram, intuitivt och genom materiella överlagringar. Tematiskt är bilderna baserade på ett fantasifullt figurativt innehåll som kommer från det omedvetna, men som sedan relateras till konstnärens bakgrund; minnen från hennes barndoms platser och dess kopplingar till tradition, myter, folktro och identitet. Närvaron av färg och texturer, sättet att arbeta med materialet ger personlighet och identitet till det visuella språket i hennes verk.

Margarita Iribarren (f. 1978) arbetar i Göteborg och växte upp i Patagonien, Argentina. Hon tog examen från Martín Malharro Art Academy i Mar del Plata, Argentina 2000. Sedan 2008 har hon bott i Sverige och även utbildat sig till Internationell kulturprojektledare på Kulturverkstan i Göteborg. Hon ingår i styrelsen för Galleri Majnabbe i Göteborg och utöver att arbeta med måleri och keramik arbetar hon även med konstutställningar och kreativa aktiviteter.

 

www.margaritairibarren.com

Margarita Iribarren är inbjuden av Nadja Ekman nadja[at]candyland.se

Candylands utställningsprogram stöds av Statens Kulturråd och Stockholms stad.