1.4–24.4 2022
Belinda Morén och Øistein Sæthren Dahle
När jag tänker på dig känns det som att du tänker på mig med

Vernissage fredag 1 april 2022 kl 17–22.

Kulturnatten lördag 23 april. Street Karaoke kl 20.30.
Öppet fredag–söndag kl 13–16, t.o.m. 24 april 2022.
Gotlandsgatan 76, Stockholm. Buss 3 och 76 till Gotlandsgatan eller tunnelbana till Skanstull.

 

Belinda Morén ”Why do water droplets bounce?”; Øistein Sæthren Dahle, ”Tyst aske”.

När jag tänker på dig känns det som att du tänker på mig med är en utställning som vänder och vrider på fotografi och minne som koncept. Øistein Sæthren Dahle ställer ut flertalet verk från projektet Mute Ash, en undersökning av ett bildarkiv från en bortgången vän. Belinda Morén ställer ut verken Why do water droplets bounce och triptyken Platser jag minns för att du var där där triptyken reflekterar omkring den personliga kopplingen till tid, platser och människor.

Den röda tråden har kuratorn funnit i försöket att förstå upplevelser där inte bara den egna uppfattningsförmågan utan också fotografierna som relaterar till händelserna slutar uppfattas som sanning. Fotografi som de konstnärliga uttryckens regent av realism, som sedan sent 1800-tal även tillskrivits veto över det mänskliga ögats perceptionsförmåga blir – när de av konstnärerna återbesöks och upprepas som mantran – till skrynkliga pappersbitar som flyter iväg över solblänkande vattendrag. Det riktiga vardagliga livet blir fragment och det som hände när ryggen vändes bort förloras om inte bilden finns där att återvända till.

Belinda Morén (1994) läser näst sista året på Konstfacks bildlärarutbildning och konstnärligt spänner hennes skapande över måleri, fotografi, video och textilkonst.

Øistein Sæthren Dahle (1988) läser sista året på sin MFA på Kunstakademiet på Universitetet i Tromsø, hans konstnärliga arbete är mestadels fotografiskt med skulpturala inslag.

 

Konstnärerna är inbjudna av Anna Ekros: anna[at]candyland.se

 

 

PRESSBILDER

Belinda Morén ”Why do water droplets bounce?”
Øistein Sæthren Dahle, ”Tyst aske”.

 

 


 

Under 2022, fram till valet, är Candylands utställningsprogram en del av KVADRENNALEN – plattform för samtidskonst som svar på politiskt hot. www.kvadrennalen.se #kvadrennalen