29.5–14.6 2015
Amanda Cederquist
”Limbo”

Vernissage fredag 29 maj 2015 kl 17–22
Performance under hela kvällen

Öppet fredag–söndag kl 13–16, t.om. söndag 14 juni.
Gotlandsgatan 76, Stockholm. Buss 3 och 76 till Gotlandsgatan eller tunnelbana till Skanstull

uts_150925
Foto: Terese Mörnvik

Limbo

Träd in i Amanda Cederquists rum, en plats för ovissheten inför det nya, efter en transformation där en del av oss dött och det vardande ännu är i sin linda. Filosoferna är betraktare och bär djurhuvuden. Ifrån universums spetsduk hänger puppor som himlakroppar, med fröet till det som ska födas. Rörelserna i rummet är långsamma och suggestivt drömska. Plötsligt en tableaux vivant, något otäckt, något komiskt. Vi möter den behornade Baphomet – en amorfisk, ambivalent gestalt och naturkraft.

Amanda Cederquist är konstnär, scenograf och dockmakare sedan 1990.

logo_bkf
Utställningen är genomförd med stöd från Konstnärsnämnden.

Amanda Cederquist är inbjuden av Teresia Oweson