9.1–25.1 2015
Birgitta Wennerling
”Prolog – From my point of view”

Vernissage fredag 9 januari 2015 kl 17–22.
Viktor Friberg berättar en saga kl 19.
Öppet fredag–söndag kl 13–16, tom. söndag 21 december.
Gotlandsgatan 76, Stockholm. Buss 3 och 76 till Gotlandsgatan eller tunnelbana till Skanstull.

Birgitta Wennerling, ”På gång”, olja på pannå. Foto: Andreas Ribbung
Birgitta Wennerling, ”På gång”, olja på pannå. Foto: Andreas Ribbung

”Prolog – From my point of view”

”Birgitta Wennerling visar allt” hette den senaste separatutställningen på Fullersta Bio Konsthall 2013. Denna gång visar hon inte alls allt, utan vi får se en samlad utställning där hon visar en sida av sitt rika konstnärskap. Det är de mest abstrakta målningarna. De är sökande, sensitiva och kontemplativa men samtidigt väldigt direkta och kroppsliga.

Birgitta Wennerling är född 1942 och utbildad vid Konstfack. Hon har ställt ut på legendariska gallerier som Gummesons och Boibrino i Stockholm, Kavaletten i Uppsala och Ahnlund i Umeå. Två gånger har hon fyllt Stora Galleriet i Konstnärshuset. Hon arbetar med måleri och skulptur i en mängd olika material och har tagit initiativ till många konstprojekt och samarbeten med andra konstnärer.

Birgitta Wennerling är inbjuden av Andreas Ribbung