18.8–3.9 2017
Hrönn Gunnarsdóttir
The remaining glimpses

Vernissage fredag 18 augusti 2017 kl 17–22

Öppet fredag–söndag kl 13–16, t.o.m. söndag 3 september
Gotlandsgatan 76, Stockholm. Buss 3 och 76 till Gotlandsgatan eller tunnelbana till Skanstull.

Candyland presenterar separatutställningen The remaining glimpses av den isländska konstnären Hrönn Gunnarsdóttir. Utställningen innehåller fotografi och video som kommit till under konstnärens ateljévistelse i Stockholm, på Nordiska Konstförbundets gästateljé i Malongen.

Verken är en poetisk undersökning av flyktiga stunder. Hrönn Gunnarsdóttir har upptäckt sin omgivning genom kameralinsen och lyfter fram ögonblick som hon stött på och blivit förförd av. Videoverken anspelar på minnen och visar olika element som samspelar med naturen medan fotografierna kan ses som ögonblicksbilder som kan exponera konstnärens inre känsla.

Bakom konstverken ser vi hur frågor som rör vardagens rutiner blottlägger obekvämlighet och sårbarhet. Dessa fragment har förstorats genom att fångas på bild och ställas ut. Det filmade materialet, som bestod av cirka 600 klipp, har konstnären redigerat ner till ett fåtal som är de mest signifikanta för henne. Dessa är de glimtar som kvarstår.

Förutom Island har Hrönn ställt i Schweiz, Finland, Tyskland och Sverige. Hon bor och arbetar nu i Amsterdam.

Gästateljévistelsen och utställningen genomförs med stöd från Nordiska Konstförbundet, www.nkf.se

www.hronngunn.com

Facebook event: www.facebook.com/events/478387122539261/

‘The remaining glimpses’, video still, 2017

 

Hrönn Gunnarsdóttir är inbjuden av Andreas Ribbung, andreas[at]candyland.se