15.9–1.10 2023
Shura Skaya
Josephine and her Elements

Vernissage fredag 15 september 2023 kl 17–22.

Öppet fredag–söndag kl 13–16 t.o.m. 1 oktober 2023.
Gotlandsgatan 76, Stockholm. Buss 3 och 76 till Gotlandsgatan eller tunnelbana till Skanstull.

 

Shuya Skaya, video still från ”Josephine and her Elements #1”, foto: Slava Solganik.

 

I Shura Skayas konstnärliga praktik sammanflätas video, måleri och musik. Hon tar sikte på att upprätthålla och navigera i det irrationella rum som tillhör drömmens värld. Skayas olika uttryck blandas med slapstickhumor, surrealistisk teater och psykologiskt drama, allt med inspiration från musiken. ”Vad kan jag säga om Josephine? Jag känner henne inte så väl, men när jag träffar på henne upplever jag att jag minns saker som aldrig hänt.”

 

Shura Skaya är multimediakonstnär. Hon har studerat klassisk musik på Oberlinkonservatoriet i New York och måleri på New York Studio School och kombinerar dessa uttryckssätt med att göra videoverk och performance. Bland hennes separatutställningar kan nämnas ”Signals” på Brooklyn Museum (2012), Sunny’s, Brooklyn (2023) och G.R.O.U.N.D (2016, 2018), Open Gallery (2015), Roza Azora Gallery (2011, 2016) i Moskva. Skaya bor och arbetar i New York sedan 2000.

 

Shura Skaya är inbjuden av Anna Ekros, anna[at]candyland.se

 

PRESSBILD

 

Candylands utställningsprogram stöds av Statens Kulturråd och Stockholms stad.