10.5–26.5 2019
Moa Sandblad
ADJÖ ADJÖ

Vernissage fredag 10 maj 2019 kl 17–22. 
Öppet fredag–söndag kl 13–16, t.o.m. 26 maj 2019.
Gotlandsgatan 76, Stockholm. Buss 3 och 76 till Gotlandsgatan eller tunnelbana till Skanstull.

 

Moa Sandblad, ”Koraller”

 

ADJÖ ADJÖ

Antropocen, människans tidsålder, används allt oftare som begrepp för att beskriva den geologiska epok vi lever i. Från att människan tidigare tvingats förändra sitt beteende efter jorden, har nu jordens klimat och ekosystem börjat förändras av människans påverkan. Havens korallrev är bara ett av de ekosystem som hotas av stigande temperaturer. Ett hav utan korallrev innebär att livsförutsättningarna för en rad andra arter försvinner, vilket i förlängningen hotar även oss människor.

I installationen ADJÖ ADJÖ har Moa Sandblad skapat skulpturer av keramik som efterliknar koraller. Återskapandet av ett artificiellt korallrev är delvis ett desperat försök att återupprätta balans och stabilitet i den värld vi håller på att förlora. Men framför allt vill hon få besökarna att förenas i en sorgeritual, som påminner oss om kraften i att komma samman, kraften i det kollektiva. Tillsammans med ljud av Gustav Sandblad och Erik Huldt och en text skriven av Cecilia Nordlund skapas ett sakralt rum för sörjande, eftertanke och uppvaknande.

Ljud: Gustav Sandblad och Erik Huldt.

Koraller och idé: Moa Sandblad, konstnär och sjuksköterska, Malmö.

Psalmtext: Cecilia Nordlund, låtskrivare och artist, Malmö. Aktuell med Cecilia Nordlund och fullmånen från Helvetet.

 

Moa Sandblad är inbjuden av Mattias Larson, 0736719770, mattias[at]candyland.se