26.8–10.9 2022
Lina Hagelbäck och Christina Isinger
Bli min mor

Vernissage fredag 26 augusti 2022 kl 17–22.

Amit Sen spelar cello och Lina Hagelbäck läser dikter kl 18.30 och 20.00

Öppet fredag–söndag kl 13–16 t.o.m. 10 september 2022.
Gotlandsgatan 76, Stockholm. Buss 3 och 76 till Gotlandsgatan eller tunnelbana till Skanstull.

 

 

Bli min mor

 

I utställningen Bli min mor möts mor och dotter i poesi och bild. I galleriet visas verk som söker utforska drömmen om symbios. En arena där dikt och måleri går in i varandra och söker efter något, en slags tredje hybridgenre där hudnära övertramp på varandras integritet är tillåtet. Mor-dotterrelationen kan vara fylld av längtan efter närhet och vara eldfängd. Den skaver ställvis, ändras och utvecklas. I utställningen närmar sig mor och dotter varandra med kärlek och olika temperament. I en slags förförelseakt går de in i varandras verk.

 

Utställningen har vuxit fram under år av nära samarbete, Christina har illustrerat flera av dottern Linas bokomslag och texter, senast i Samfundet De Nios litterära kalender 2022 (Norstedts).

 

Lina Hagelbäck är poet, född 1971 och debuterade 2013 med den prosalyriska Violencia som blev nominerad till Borås tidnings debutantpris. 2021 utgavs diktsamlingen Kometkarta som hyllats i media. Nu arbetar hon med sin sjunde bok, en diktroman med titeln Poetskötsel. Hon har belönats bland annat med Kallebergerstipendiet av Svenska Akademien.

Christina Isinger är född 1946 och bor i Stockholm. Hon är konstnär, utbildad på vid Konstfackskolan och verksam i sin ateljé i Enkehuset i Vasastan.

 

Lördag 3 september är det poesisalong. Utställningen gästas av 10 författare och poeter: Elisabeth Berchtold, Cecilia Davidsson, Clara Diesen, Sara Gordan, Camilla Hammarström, Helga Krook, Daniel Mårs, Ulrika Nielsen, Charlotte Qvandt och Maria Margareta Österholm som från kl 14 läser nyskrivna texter.

Sista utställningsdagen, lördag 10 september kl 14, kommer ”radiopsykologen” Allan Linnér att föra ett samtal med Lina Hagelbäck och Christina Isinger om konst, skapande och mor- och dotterskap.

 

Utställningen är kuraterad av Johan von Schreeb.

 

 

Lina Hagelbäck/Bokförlaget Lejd

Christina Isinger www.isinger.se

 

Candylands utställningsprogram stöds av Statens Kulturråd och Stockholms stad.

 


Under 2022, fram till valet, är Candylands utställningsprogram en del av KVADRENNALEN – plattform för samtidskonst som svar på politiskt hot. www.kvadrennalen.se #kvadrennalen