3.9–6.9 2020
Candyland
Petra Obre

Vernissage torsdag 3 september kl 17–22

3–6 september öppet fredag–söndag kl 13–18, 11–13 september öppet fredag–söndag kl 13–16, tom söndag 13 september.

 

Vi håller avstånd från varann och begränsar antalet personer i lokalen. Stanna hemma vid symtom på luftvägsinfektion. Gotlandsgatan 76, Stockholm. Buss 3 och 76 till Gotlandsgatan eller tunnelbana till Skanstull.

 

I linje med årets tema för SUPERLOCAL 2020, Fabricated, har Candyland valt att bjuda in den New York/Berlin-baserade konstnären Petra Obre, som ofta tar in fiktiva teorier och karaktärer i sin praktik, i en sorts katt- och råttalek med både publik och konstmarknad. I sitt konstnärsskap berör och angriper Obre maktstrukturer och normer och arbetar undersökande och ifrågasättande kring värdesystem och kunskapssyn.
Konstnären närvarar på vernissagen och håller ett artist talk söndag 6 september kl 16.

Utställningen ‘Ombligo’ är en separatutställning av konstnären Petra Obre, född 1995 i Bogotá, Colombia. Obre är utbildad vid Minerva Art Academy i Groningen och har haft tvåårig residency på Rijksakademie van beeldende kunsten i Amsterdam.

 

SUPERLOCAL 2020 är en lokal version av Supermarket – Stockholm Independent Art Fair, med satellitutställningar på tretton konstnärsdrivna gallerier runt om i Stockholm, 3–6 september 2020, samt kafé och scenprogram på Tjärhovsgatan 46 (Kafé 44 i Kapsylen).

Läs mer här

 

Syntolkning: Bilden tillhör utställningen Ombligo och föreställer en torkad navelsträng som ligger horisontellt över en knallrosa bakgrund med texterna "Acoplamiento" (koppling, bildelen) och "LEGADO" (arv).
Petra Obre, ‘El cordón umbilical de mi abuela’, Lambda print, dibond, methyl acrylate, mounted in aluminium, 67 x 110 cm, 2019