16.4–9.5 2021
Tomas Gradzki
Under the carpet

Vernissage fredag 16 april kl 17–20.
Endast ett begränsat antal personer åt gången släpps in i utställningen. Ta på dig varma kläder och kom bara om du känner dig helt frisk.
Öppet fredag–söndag kl 13–16, tom söndag 9 maj.
Gotlandsgatan 76, Stockholm. Buss 3 och 76 till Gotlandsgatan eller tunnelbana till Skanstull.

 

 

Vi sopar saker vi inte vill se eller bli påminda om under mattan. De försvinner aldrig riktigt, de finns alltid kvar där och vi blir irriterat påminda om dem när vi råkar trampa på dem eller ska möblera om. Se det som en metafor för ditt liv och hur vi ser på hela vårt samhälle. Varför får vissa saker synas, bara komma fram lite då och då och andra inte alls?

I det här fallet kretsar det kring konstnärens egna tankar kring manlighet, sexualitet, subkulturer och den kommersialiserade konstvärlden och om vem som köper konst och varför.

Det började, som det ofta gör, med en idé eller bild som bara dök upp. Som man sen måste fråga sig varför den ens dök upp i huvudet och börja gräva djupare och nysta i.

Utställningen består av en serie bilder med korvar under mattor gjorda i Pearl Foam (pärllera) och en större målning i akryl.

Tomas Gradzki (f. 1978 i Stockholm) är konstnär och illustratör verksam i Stockholm. Han är utbildad vid Beckmans College of Design och har tidigare ställt ut på Haglerum Konstrum på Öland.

 

 

Utställningen är en del av Stockholm Art Week.    

Tomas Gradzki är inbjuden av Alex Pacheco, alex[at]candyland.se, 0707526414.