14.9 2018
Claude Leon
À la vitesse de la mélancolie

Vernissage fredag 14 september 2018 kl 17–22.
På scen kl 19: Eric Palmqwist  som släpper sin nya singel  ”Sorg och Sarg” tillsammans med Henrik Meierkord, cello och Ulf Jonsson, gitarr.
Från kl 20 spelar DJ Leona skivor.

Gotlandsgatan 76, Stockholm. Buss 3 och 76 till Gotlandsgatan eller tunnelbana till Skanstull.

 

Claude lägger ut bilder på sociala medier – enstaka bilder då och då eller flera som på något sätt hör ihop med varandra. Det har hon gjort länge, likt en dagbok, påminnelser för henne själv som hon bjuder andra på. Röda trådar, återkommande teman, träffsäkert slumpmässiga. Bilderna är hämtade från hennes omedelbara närhet, som om molnen och horisonten gick att nudda. Hon får tiden att stanna som om hon behövde göra det. En vattenpöl bjuder på ett uppochnervänt universum, vår värld som Claude ibland kryddar med en till synes uppenbar kommentar.

Den 14 september kommer Claudes bilder att hängas på Candyland, utan ram, utan nål, utan fäste, att ta om du vill. Du kommer inte att se mer än en kråka som står på ett cementgolv, två anonyma fyllon som håller i varandras armar, landskapet som rullar iväg bakom en fönsterruta, snön som tinar någonstans i världen, lite hår som har klippts. Och du kommer att förstå att detta redan har hänt, att varelser flyger iväg, att händelser glider förbi, att medvetandet är en smekning och livet mer än en dröm. Claudes bilder vittnar om det.

Claude Leon är utbildad på Ecole des Beaux-Arts i Grenoble. Hon lever i Istanbul.

Claude Leon är inbjuden av Jean Ploteau, jean[at]candyland.se som kommer att göra en kort presentation av utställningen under vernissagen.

Pressbild: bilden ovan är 1200 × 1200 px.