15.10–14.11 2021
Hanna Beling
Beroende

Vernissage fredag 15 oktober kl 19–23, (under Supermarket 2021 Associate Gallery Night).
Klockan 20 spelar #ArnePoP akustiskt. DJ Sevas Ribot.
Lördag 13 november kl 14 kommer läkaren Ingemar Sköld och berättar om beroende och beroendevården följt av ett samtal om utställningen.

Öppet fredag–söndag kl 13–16, tom 14 november 2021.

 

Hanna Beling, pigmenterad silikon

 

Genom att skulptera porträttbyster av personer med en beroendeproblematik belyser Hanna Beling deras utsatthet som stigmatiserad grupp i vårt samhälle.
Personerna är människor som Hanna Beling kom i kontakt med inom beroendevården där hon
själv fick hjälp med att bli fri från ett tablettberoende. Som skulptör blev Hanna inspirerad av dessa individers olika karaktäristiska utseenden som är resultat av deras olika missbruk. I utställningen visas porträtt av personer med olika beroende: alkohol, sobril, amfetamin och cannabis. Även två självporträtt: som ung och som medelålders. De är skulpterade i vax och gjutna i pigmenterad silikon.
Hanna Beling har ställt ut på bland annat Bror Hjorths hus, Susanne Pettersson Gallery, Katrineholms konsthall, Örebro konsthall och Mjellby konstmuseum i Halmstad, gjort många skulpturer i det offentliga rummet samt skulpterat huvuden till Marie-Louise Ekmans porträtt av Margaretha Krook vid Dramaten och Astrid Lindgren på Vimmerby torg.
www.hannabeling.com

 


14.10–17.10
Emelie Markgren
Candylands monter på Supermarket 2021 – Stockholm Independent Art Fair

Stadsgårdsterminalen, Slussen

Öppet torsdag 11–22, fredag–lördag 11–20, söndag 11–18

 

Emelie Markgren är en målare och performancekonstnär och visar målningar som är uppbyggda av olika motiv och vinklar. Det är fragment av föreställande motiv som när de vägs mot varann framhäver det ickeföreställande. Det är som om hon låter sina bilder ”byta handling”. Betraktarens blick får vandra fritt över bildytan och ta in de olika motivfragmenten.
Emelie Markgren tog sin master i fri konst vid Kungl. Konsthögskolan 2021.
www.emeliemarkgren.com

www.supermarketartfair.com

 

Emelie Markgren, ‘Bells’, olja på duk, 145 x 180 cm, 2021, foto: Jean Baptiste Béranger

PRESSBILDER: