13.11–29.11 2015
Kim Dotty Hachmann
”family body”

Vernissage fredag 13 november 2015 kl 17–22
Bed-in lördag 14 November
Kim Dotty Hachmann kommer att närvara för att svara på frågor och berätta om sin konst.

Öppet fredag–söndag kl 13–16, t.om. söndag 29 november.
Gotlandsgatan 76, Stockholm. Buss 3 och 76 till Gotlandsgatan eller tunnelbana till Skanstull

Kim Dotty Hachmann, ”Strawfire”, video still, detalj
Kim Dotty Hachmann, ”Strawfire”, video still, detalj

family body

I family body visar den Berlinbaserade konstnären Kim Dotty Hachmann delar ur de senaste tio åren av konstnärligt samarbete med sin familj. Det är det första årtiondet, av många kommande, där konstnären undersöker sitt privata kosmos och att bli och vara mor till två söner.
Vad innebär det att förvandlas från sin mors barn till sina barns mor? Hur känner du inför exceptionella situationer som graviditet och förlossning? Hur ska du leva upp till förväntningar av dig själv, din relation och ditt familjeliv? Och på vilka sätt ställer samhället fortfarande krav på hur familjelivet ska levas?
Genom en fullständig sammansmältning av konst och familjeliv har Kim Dotty Hachmann fått möjlighet att reflektera över alla dessa frågor och samtidigt involvera sin familj i konstsammanhanget.
Det privata görs publikt eftersom Kim Dotty Hachmann tror att vi kan ändra saker genom våra egna små handlingar och övertygelser. I den platsspecifika installationen utkristalliseras känslor som spänner mellan harmoni och ångest.
Rummet lyses upp av det huvudsakliga verket, som genomfördes av Kim Dotty Hachmanns familjemedlemmar tack vare hennes residency på Kultivator, ett konst- och jordbruksprojekt på Öland.
Välkommen att fira tio år av family body!

www.kimdottyhachmann.de

Kim Dotty Hachmann är inbjuden av Andreas Ribbung