24.8–9.9 2018
Roberto Sánchez ‘Flor de la lluvia’ (MX)
Fuego nuevo / Ny eld

Vernissage fredag 24 augusti 2018 kl 17–22. Kl 20–22 DJ Ceremonia.
Öppet fredag–söndag kl 13–16, t.o.m. söndag 9 september 2018.
Gotlandsgatan 76, Stockholm. Buss 3 och 76 till Gotlandsgatan eller tunnelbana till Skanstull


”Fuego nuevo” är en ritual som utfördes av aztekerna när deras kalenderrunda avslutades vart 52:a år (ca 500–1500 e. Kr.)
En ritual som representerar förnyelse och strävan efter balans och ordning i universum.
I denna ceremoni städade man sina hem och gator kollektivt. Man gjorde sig av med sina gamla tillhörigheter och offrade sina helgon och heliga objekt i en brasa. De ersattes med nya och den Nya elden tändes på altarna.

Verken i utställningen har inspirerats av denna ritual, naturens konstanta förnyelse, ormen som byter skinn och mänsklighetens transformationer.

Flor de la lluvia är Roberto Sánchez artistnamn och namnet på den dag han föddes enligt Tonalpohualli (den aztekiska kalendern).
Roberto är född 1994 i Tlaxcala. Han har studerat arkitektur vid Angelopolis universitet i Puebla, men idag ägnar han sig åt illustration, måleri och offentlig konst. Han har deltagit i flera grupputställningar och gjort muralmålningar i tex Ciudade Mural och Ciudade de Colores.
Med sin konst önskar Roberto ”öppna ögonen på betraktarens hjärta”.

Insta: flordelalluvia

Fuego nuevo/Ny eld är Roberto Sánchez första soloutställning och han kommer att närvara vid vernissagen. Roberto är inbjuden av Malou Bergman, malou[at]candyland.se

Pressbild: bilden ovan är 2048×2048 px.