26.3 2022
Stadsgårdsterminalen
Art for Ukraine
Konstauktion för flyktingar från kriget i Ukraina

Lördag 26 mars (budgivningen startar 17.00)

Stadsgårdsterminalen (fd Birka Cruises), några minuters promenad från Slussen

Över 100 konstnärer har skänkt konstverk.

Bidragsmottagare är flyktingstödet Shelter Plus.

 

Inträdet 100 kronor blir ditt första bidrag. Sedan kan du tokbjuda på auktionen och köpa ett konstverk till så högt pris du bara kan!

 

12.00–17.00 Utställning /Exhibiton
17.00–20.00 Auktion/Auction
17.00–01.00 Bar & Music

 

Betalsätt / Payments: Swish / kort
Möjlighet finns att registrera sig på plats

 

Facebook event

 

Ett land under attack betyder inte bara förlorade landområden utan också människor på flykt. Vi vill hjälpa de som har blivit av med sitt hem. För att stödja de utsatta, skänker vi, mångnationella konstnärer i Sverige egna verk som ska auktioneras ut till stöd för Ukrainas befolkning som är drabbade av kriget.
Alla insamlade medel kommer att gå till de lokala organisationer i Ukraina som hjälper människor på plats.
Ingen provision till de deltagande ska utgå.

Se inlämnade verk

Lördagen den 26:e mars anordnar vi med stöd och hjälp av Kollektivet Livet konstauktion i Stadsgårdsterminalen.

Auktionen anordnas i samarbete med de ideella konstnärsdrivna initiativen DUO Contradiction och Studio44 samt föreningen ORDFRONT , liberal biståndstiftelse Silc, den mångkulturella bokaffär Interbok, Slipvillan – kulturhuset på Långholmen och i nära samarbete med utställningsrummet Candyland för att hjälpa de drabbade av kriget i Ukraina.

 

Projektet sker på initiativ av Ekaterina Sisfontes (ekaterina.sis@gmail.com; +46 736 576036) från DUO Contradiction. Koordinator Alina Abdullayeva (Motorproduction@gmail.com; +46 729 282 937).
Anastasia Lundqvist står för riktigt ukrainsk Borsjtj – som också kommer att säljas till förmån för de drabbade.

 

Till budgivare:
Alla budande personer måste registreras på plats med id-kort och får då ett eget nummer. Samma sak gäller de som vill buda per telefon. De måste registreras och få ett eget nummer i samband med auktionen samt markera det verk de har intresse för. De blir uppringda av telefonister i tid för det markerade objektet.
De inköpta verken ska kunna hämtas ut antigen vid auktionens slut eller under söndagen den 27 mars. Kunder som vill ha de inköpta verk inskickade till sig får betala för paketering och porto. Verk skickas bara inom Sverige.
Registrering: budgivare@duocontradiction.com