19.1–4.2 2024
Angelica Kristenson Aurelius, Lovisa Fahlgren och Valentin Malmgren
Minneshorisonter

Vernissage fredag 19 januari kl 17–22.
Öppet fredag–söndag kl. 13–16, tom. söndag 4 februari 2024.
Gotlandsgatan 76, Stockholm. Buss 3 och 76 till Gotlandsgatan eller tunnelbana till Skanstull.

 

 

Ta bort och lägga till. Möblera om. Återskapa. Avbilda och ombilda.
Tre konstnärskap möts och vi bjuds på beröringspunkter och olikheter, bland annat när det gäller hur verken förhåller sig till olika tidsperspektiv: den dagliga erfarenheten, levnadserfarenheten och det kollektiva minnet.

 

Angelica Kristenson Aurelius påbörjar alltid sina målningar som en porträttstudie med levande modell. Genom att bryta ner porträttmåleriet i sittningar för ansikte, snabbare teckning av hela motivet och slutligen händer och eventuellt fötter bygger hon bilder som präglas av en intensiv närvaro och samtidigt växlar mellan yta, linje och form med ett avspänt förhållande till en konstnärlig tradition.

 

Lovisa Fahlgren har i video- och ljudinstallationen ”Att komma någon för nära” testat sina egna gränser när det kommer till integritet genom att använda sin egen kropp och röst i ett utforskande av vårt ambivalenta och dysfunktionella förhållande till starka känslor. Med videostillbilder som fragment av ursprungsverket skapar hon nya kopplingar.

 

Valentin Malmgren har i VR-verket ”Sea No Evil” utforskat Stockholms marina miljö med hjälp av en vattendrönare och genom egna tillägg skapat en magisk undervattensvärld. Skräp har blivit en outplånlig del av undervattenslandskapet. Han är fascinerad av hur det övervuxna skrotet nästan blir organiskt, som ett apokalyptiskt korallrev.

 

www.angelicakristensonaurelius.se
www.instagram.com/lovisafahlgren
valentinmalmgren.wordpress.com

 

Recension av Susanna Slöör på omkonst.com

 

Konstnärerna är inbjudna av Andreas Ribbung, andreas[at]candyland.se

Candylands utställningsprogram bygger på ideellt arbete men stöds också av Stockholms stad och Statens Kulturråd.

 

PRESSBILDER