19.3–4.4 2021
Kasra Seyed Alikhani
Ni måste namaste

Vernissage fredag 19 mars kl 17–20.
Endast ett begränsat antal personer åt gången släpps in i installationen. Ta på dig varma kläder och kom bara om du känner dig helt frisk.

Öppet fredag–söndag kl 13–16. OBS: Påskafton stängt. Påskdagen sista dagen. Verket kan även ses från gatan fredag–söndag efter stängning till midnatt.
Gotlandsgatan 76, Stockholm. Buss 3 och 76 till Gotlandsgatan eller tunnelbana till Skanstull.

 

I videoverket ”Ni måste namaste” har ritualer och reklam kopplade till stadsutvecklingsprojekt i Sverige dramatiserats genom ett förställt och (mar)drömslikt filter som påminner om tv-teater eller en sitcom. Genom fem avsnitt gör vi nedslag i ett antal karaktärers tillvaro, som präglas av att stå på tröskeln till en ny stadsdel, Sudden Hills. Under avsnitten guidas vi genom en yoga-session på det färdigställda hälsocentret i hjärtat av den nya stadsdelen, där också ett ensamt miljonprogramshus tar sina sista andetag.

 

 

Kasra Seyed Alikhani är en konstnär och filmare som skapar fiktiva världar som främmandegör det vardagliga och sammanför personlig erfarenhet, teori och masskultur i upphöjda speglingar av fenomen i samhället. De senaste åren har han experimenterat med en sorts utvidgad idé om scenografi och amatörfilm i Maya Derens anda, där installation, video, måleri och musik utgör delar av en större helhet. Han intresserar sig för förställning och likformighet och på senare tid också för hur dessa teman förhåller sig till sjukdom och hälsa.

Kasra Seyed Alikhani tog sin master i fri konst på Akademin Valand 2020. Hans första kortfilm, ”Keep me hanging on”, har visats på ett antal festivaler i Sverige och han har sedan sin examen ställt ut på bland annat Eldhunden i Stockholm.

 

Kasra Seyed Alikhani är inbjuden av Andreas Ribbung, andreas[at]candyland.se, 0703365862